poëzie kinder-
boeken
vertalingen
Een fellere zon

Ruim 20 eeuwen heeft u er op moeten wachten, maar daar is hij dan eindelijk: de sciencefictionroman over Julius Caesar

Rome. Een nieuw en blinkend Rome. Magnaten voeren er met hun technische vernieuwingen en onuitputtelijk kapitaal de boventoon. De oude elite probeert de orde te handhaven in de Senaat. Maar het volk heeft meer belangstelling voor de Beursarena. Daar vechten de tribunen op leven en dood voor de prijs van aandelen en de volksgunst. In deze stad keert Julius Caesar terug. Hij heeft op zakelijk gebied al succes geboekt. Nu wil hij zich verkiesbaar stellen voor het hoogste politieke ambt: consul. Hij wil een hoofdrol spelen in de strijd om de ziel van de stad. Oud tegen nieuw. Elite tegen volk. Traditie tegen geld. Een fellere zon speculeert op hoog niveau, over waarde en waarheid en hoe die tot stand komen, over macht en mensen en wat die met elkaar doen, over hoe de geschiedenis telkens verandert als we haar vertellen.

Zaken, politiek, vriendschap, liefde en verraad. Voortdurend gooien ze de verwachtingen van de lezer overhoop. Onbeschaamd en vastberaden plundert Een fellere zon verleden, heden en een maar al te herkenbare toekomst om een verhaal te vertellen over het menselijk streven en hoe het zichzelf misleidt. Geen muur blijft overeind, geen standbeeld behoudt zijn gezicht. Niets is heilig, behalve stijl. Daarin heeft deze roman het een en ander met Caesar gemeen.

Een fellere zon is de eerste roman voor volwassenen die Han van der Vegt publiceert. Het boek ligt sinds 11 mei in de winkels.

Hier kunt u een fragment van de roman lezen.

Hieronder kunt u enkele fragmenten uit de roman beluisteren.

Fragment uit het verhaal van Claudius

Fragment uit de herinneringen van Servilia

thema: Jan Frans van Dijkhuizen
opname: Studio Ratsmodee
stem: Han van der Vegt